Rólunk

Rólunk

A Scotch™-nál mi a leleményességben és találékonyságban hiszünk. Azért vagyunk, hogy segítsünk felfedezni az embereknek a gyakorlatiasság varázsát. Annak érdekében hogy jól végezhesse munkáját, a legmegfelelőbb eszközökre van szüksége. Az első átlátszó ragasztószalag 1930-as felfedezése óta a Scotch™ és a 3M több, mint 400 féle ragasztószalagot és megszámlálhatatlan más terméket kinál. Minden problémára van egy megfelelő eszköz és mi szeretnénk segíteni megtalálni azt.

Célunk

Hiszünk a leleményességben.

 • A leleményesség arról szól, hogy hogyan alkalmazkodunk az adott helyzethez, és hogyan hozzuk ki a dolgokból a legjobbat. Nem arról szól, hogy kevesebbet, hanem hogy okosabban használjuk ki erőforrásainkat. És ez azt is jelenti, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközöket és alkalmazzuk is azokat.

 • A leleményesség egy alap érték a Scotch®-nál. Megértjük, hogy a probléma megoldáshoz nagy kreativitásra van szükség. Ez az alapelv vezetett minket a múltban és a jövőben is ez ösztönöz majd minket.


Történelmi mérföldkövek

 • Scotch® Expressions ragasztószalag

  Napjainkban: A Scotch® Expressions Ragasztószalagok több, mint 100 színben és mintával kapható. Ezekbe beletartozik a "tábla hatású" ragasztószalag és a szárazon törölhető ragasztószalag is, ami lehetővé teszi, hogy írjon, majd kitörölje és újra írjon a táblára. A a szárazon törölhető anyag bármely felületen lehetővé teszi, hogy, bármilyen más anyag használata nélkül írjon, majd letörölje azt.

  2013: A Scotch® fejlesztői újragondolták az ikonikus "csiga" adagolót, először az elmúlt 60 év során. Az új adagoló egy modernebb, szofisztikáltabb megjelenést ad, ami kényelmesebb, és könnyebb használni.

  1997: Bejelentették a Scotch® Pop-Up ragasztószalag adagolót. Előre feldarabolt kis darabok "ugranak elő" az adagolóból, ami hordható a csuklón vagy kézenfejen. A találmány gyorsaságot és kényelmet biztosít a csomagolás, barkácsolás, iskolai projektek során.

 • Scotch® Magic™ ragasztószalag

  Az innovatív matt hatású ragasztószalag szinte láthatatlan világos papíron és leveleken is. A fényes ragasztószalagokkal szemben erre lehet irni ceruzával, tollal, filctollal. Eközben a Scotch® Cellophane Tape-et átnevezték Transparent Tape-re.

  1941 - 1945: A második világháború közben, szinte az összes gyártás a háborús igényeket szolgálta ki. A 3M által forgalmazott és gyártott, több mint 100 ragasztószalag a háborús termelési problémák megoldásában segédkezett, mint például szigetelés, alkatrészek és más eszközök javítása, védelme. Ekkor csatlakozik a termékcsaládhoz a Scotch® kétoldalas ragasztósztalag, ragasztóval mindkét oldalán.

 • Scotch® celofánszalag

  1939: A Scotch® bevezeti a "csigát", az ikonikus kézi adagolóját. Az első verziót fémből préselték, a fröccsöntött műanyag verziót 1 évvel később kezdték gyártani.

  1932: A Scotch® bemutatja az első megerősített ragasztószalag adagolót. Öntöttvasból készült és majdnem 7 fontot nyomott.

  1930: Richard Drew, egy fiatal 3M-es mérnök feltalálja a Scotch® Cellulose Tape. Később átnevezték Cellophane Tape-re, egy előnyös, nedvességálló megoldás az eladóknak és pékeknek a csomagok lezárására. A szalag segített az embereknek átvészelni a nagy gazdasági világválságot, a háztartási eszközök kisebb javításaival.


Tudta?
1930-ban egy Richard Drew nevű bendzsójátékosból lett 3M-es mérnök találta fel az első átlátszó ragasztószalagot. A lényege az volt, hogy nevdességmentes zárást biztosított.

Unique Ways Scotch® Tape Has Been Used

Különleges Scotch® ragasztószalag felhasználási módok

 • 1925-ben Richard Drew feltalálta a maszkolószalagot, hogy segítsen az autófényezőknek már létező festékrétegek károsítása nélkül új rétegeket felvinni. Ezek után nem kellett sok idő, hogy az emberek máshol is alkalmazzák ezt a technológiát. A találékonyság egy pillanatig sem szabott gátat a ragasztószalagok új felhasználási módjainak, és úgy tűnik hogy a Scotch® ragasztószalagok felhasználási lehetőségei végtelenek. Itt megtalál csak egy párat a kedvenc kreatív felhasználási technikáink közül.

 • A Scotch® átlátszó ragasztószalag szolgált korróziógátló pajzsként a Goodyear léghajón; befedte a repedéseket a csirke és pulykatojásokon amíg ki nem keltek; és repülőgép kormánylapátokat is javítottak vele. Egy 1946-os Taylorcraft repülőgép meghibásodott miutána a tehenek megették a gyanta bevonatú szerkezetet a gép kormánylapátjánál, de a tulaj odaragasztózta a maradékot a lyuk fölé és elrepült.